onsdag 13. mars 2013

Røkt torsk med gulrotstuing

God, tradisjonell middag som smaker utrolig godt.

Få helst tak i benfri torskeloin som er den mest delikate delen av fisken.

Her er oppskrift til 4 personer:

Ca. 700 gr. benfri røkt torsk
6 gulrøtter
80 gr meierismør
4 ss hvetemel
1 dl melk
1 krm malt muskatnøtt
Salt
Pepper

Gulrotstuingen:
Kutt gulrot i terninger og kok dem til nesten ferdig. Sil og spar på kokevannet.
Smelt smøret og tilsett hvetemel. Rør godt slik at det ikke blir klumper seg og tilsett melken og så mye av kokevannet som er nødvendig for at det skal bli en tykk, hvit saus. La sausen koke på middels varme og smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Tilsett de ferdigkokte gulrotterningene 5 minutter før servering (ikke før for da blir de overkokt)

Tilberedning av fisken:
Kok opp en gryte med vann og skru ned på lav varme når fisken legges i slik at den blir trukket og ikke kokt. Koker du på for høy varme vil fisken falle fra hverandre. Den skal trekke i 15 minutter.

Server fisken med kokte poteter og smeltet smør m/u gressløk evt. baconterninger.

Håper det smaker!









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar